Monday, September 30, 2013

To Sir, with Love / На учителя, с любов

http://www.imdb.com/title/tt0062376/?ref_=nv_sr_1
My rating: 9



Why I am rising so high rating to such movie that was shot mostly in a room and with a very low budget? I answer to that in general and make it clean in detail.

Because it is a wonderful example about how with very little you can achieve a lot. One good teacher can teach his skills to the students of a class, and a good movie - to show them to the hundreds of viewers. On the other hand, one small review of this movie can continue the effect.

To be a gentleman, a lady or a sir much is needed. There is not impossible to gain this system of values that make possible the modus of this highly development of the personality.

Not to be a slave of the system but its creator. Always to know in what position you are put and what you can allow to yourself to do. Wherever you are, even if you know that you are called upon something much more, to give everything in order to achieve the most good results. To reveal your potential to its limits and not being egoist or egotist. To leave the material in favor of the spiritual!



Защо давам толкова висока оценка на филм, сниман почти изцяло в една стая и с изключително малък бюджет? Отговарям общо и пояснявам в детайли.

Защото е чудесен пример за това, как с много малко можеш да постигнеш изключително много. Един добър учител може да предаде уменията си на цял клас ученици, а един хубав филм - да ги покаже на хилядите зрители. От друга страна, едно малко ревю на филма, може да продължи ефекта.

За да бъдеш джентълмен, дама или сър се изисква много. В никакъв случай обаче не е невъзможно да достигнеш ценностната система, позволяваща модуса на това високо личностно развитие. 

Да не си роб на системата, а нейн творец. Винаги да знаеш в каква позиция си и какво моежш да си позволиш да направиш. Където и да си, дори да знаеш, че си призван за нещо много повече, да даваш всичко от себе си, за да постигнеш възможно най-добрите резултати. Да развиваш потенциала си докрай и да не си егоцентричен и еготичен. Да се откажеш от материалното, за да избереш духовното!


 

No comments:

Post a Comment